Съзвучие

Енергийна
психология

Енергийната психология (ЕП) е направление от събирателни методи на психотерапия, консултиране за личностно развитие и други изцелителни подходи, основани на традициите за лекуване на системата тяло-ум, датиращи от преди 5000 години. ЕП смесва био-енергийните основи на тези традиции с най-добрата съвременна психологическа практика, като през последните 35 години допълнително е придобива модерен, клиничен опит с милиони клиенти от цял свят.

Енергийната психология нежно и бързо освобождава системата тяло-ум от травматични събития, замразени с времето в нея. Такива събития могат да повлияят негативно на начина, по който личността вижда света, как преживява и регулира емоциите си и как влиза в отношения с други хора.

Е нергийна
П сихология

Практикуващите енергийна психология комбинират когнитивни подходи (като фокусираното осъзнаване и присъствие в настоящето, въображаема експозиция към травматичен спомен и замяна на когнитивните възприятия) едновременно със стимулирането на една или повече от човешките био-енергийни системи, каквито са меридианите (от акупунктурата), енергийните центрове и биополетата.

Тази мощна комбинация осигурява бърза позитивна промяна и оптимален психотерапевтичен резултат и е подкрепена с последните научни открития в областта на неврологията и травматологията.

Източник: АСЕР International Асоциация за всестранна енергийна психология

Практикуваните от мен техники от енергийната психология:

 

  • Техники за емоционална свобода (Emotional Freedom Technique) – създател Гари Крейг, най-популярна сред всички,
  • Пренареждане на Матрицата с ТЕС (Matrix Reimprinting) – създател ТЕС мастър Карл Досън, ученик на Гари Крейг
  • Пренареждане на матрицата на раждането (Matrix birth reimprinting); Матрица на Светлината и на Жизнената цел – създател Шарън Кинг, ученичка на Карл Досън