Терапията на д-р Бах и децата – видео

Напоследък родителите, които срещам, стават все по-внимателни и предпазливи по отношение на медикаментите и средствата, с които допускат да бъдат третирани децата им.
Някои от лош опит, други – от опита на първите, а трети са се информирали.
По този повод ще разкажа за капките от цветя на д-р Бах и тяхното приложение при децата.

Първо – капките се произвеждат на водна основа, чрез слънце, въздух, вода и земя. После се добавя към тях алкохол за стабилизатор. От готовите концентрати се слагат по две капки в индивидуалната смес. А тя се състои от вода и алкохол или глицерин при децата за запазване.. и съответните капки. Нищо, абсолютно нищо, което би могло да навреди или да влезе във взаимодействие с друг медикамент.
Е как тогава действат! – сигурно се чудите.
Водата с капки в нея става носител на информация или вибрация. Тази вибрация е същата, от която имаме нужда, за да регулираме определени състояния на психиката. Това е чудото на природата. И всяко от цветята на д-р Бах има връзка с различен аспект и събужда различен потенциал в човека.

Второ – при децата капките са огромна подкрепа в тяхното израстване. Тъй като те още нямат слоеве натрупан психически товар, при тях есенциите дават бърз резултат.

При уплах; при дълга болест; при тръгване или смяна на детска градина, училище; при растене на зъбки; при раждане; при колики; при страхове; при раздяла с родител; при отбиване; при пътуване; при ревност от новородено бебе в семейството … и при много други състояния благотворното влияние на капките връща на детето психическото равновесие и спокойствие.

Но когато проблемите на децата са проблеми на средата, в която живеят, резултатът не е стабилен. Тогава се насочваме към промяна и евентуално лечение на тази среда – често това са родителите и заобикалящите детето.

И така стигам до трета точка – детето е огледало на своя свят и неговите състояния са отговор на отношението, което получава. Доколкото това отношение е съобразено с естествените потребности на развитието на детето, то е добре. Ако не е съобразено – съветвам родителите да се информират и според ситуацията давам предложения. Също предлагам лечение с капките и за самите родители. Те също заслужават утеха и успокояване на нервите.

Последна точка – как да разберете дали детето ви има нужда от някакъв вид подкрепа – щастливото дете свободно изразява характера си и в повечето случаи е ведро, усмихнато, любопитно, възприемащо света с отворено сърце и има разумно вродено чувство за самосъхранение. Иска да научава нови неща и да се развива – това е естествен стремеж. Ако нещо в поведението на детето ви, ви притеснява, търсете информация и се консултирайте с адекватни на новите възпитателни методи специалисти.

Аз оставам на разположение да предложа за вас и вашите деца подкрепата на цветните есенции на д-р Бах.