Съзвучие

Д-р Едуард Бах

Всяко истинско познание идва единствено от нашата вътрешност, чрез мълчаливата комуникация с нашата душа.

Д-р Едуард Бах е гениален учен и медик на 20ти век. Животът му е посветен на разкриването на най-простия и достъпен начин за излекуване, приложим от всеки за самолечение и подкрепа на ближните.

Едно от откритията му е, че различни болести, от които страдат хора с близък темперамент, световъзприемане и емоции, се повлияват от един и същ лек. Той оставя на света метод, който работи на нивото на емоциите и душевните състояния и освобождава силите на организма за самолечение от енергийните блокажи в съзнанието. Всеки блокиран положителен потенциал или добродетел на човека се изявява в живота му със своята противоположност. Лечебните средства, които д-р Бах предписва, се свързват на най-фино ниво с този потенциал, премахват блокажа и позволяват на човека да изяви същността си. Така се постига баланс между същината, проявата, мислите, делата и желанията на човека, което води до изцеление.

Есенциите, извлечени от цветовете на 38 диворастящи растения и дървета, се приемат под формата на капки, разтворени във вода. Няма нежелани странични ефекти и е подходящо за всички възрасти и етапи от живота.

За кого са особено препоръчителни цветята на д-р Бах:

  • За хора, които търсят причините на физическите си заболявания на ниво емоции и модели на поведение.
  • За деца – помагат много в процеса на развитие на деликатната детска психикапреходите на израстването, създават вътрешни условия детето да прояви доброто в себе си, обгрижват го по най-нежния и фин начин.
  • За родители – дават вътрешна подкрепа, отключват енергийните потенциали и съдействат в нелекия път към съзнателното и разумно отдадено отглеждане на новия човек.
  • За хора, които се намират в определен момент и етап от живота си, когато имат нужда от връзка със себе си и силата си.
  • За хора, които страдат от кошмари, страхове, безсъние, безпокойство, гняв, ревност, самота, отчаяние, тъга, негодувание, разочарование, скръб, напрежение, неприемане и списъкът продължава с всички негативни емоционални състояния.
  • За хора, които търсят подкрепа в пътя на самопознание и желаят да трансформират негативните си мисловни и емоционални нагласи

С голям успех се ползват цветята при растения, животни и домашни любимци.