Зимно слънцестоене 2019

ЗИМНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ 2019

На 22 декември 2019 година в 6:19 сутринта преди изгрев е точният миг на зимното слънцестоене за България.

Заради това на 21 декември вечерта в 22:30 аз ще направя моята лична вътрешна настройка за този важен момент. Ако нямаш план или идея какво да правиш ти, за да почетеш събитието, може да се присъединиш към мен. Ще отворя виртуално онлайн пространство с платформата Zoom, където можеш да присъстваш на тази моя вътрешна настройка и да го направиш и за себе си. Безплатно е и ако искаш да получиш линка за включване, изпрати ми мейл на sazvuchie@gmail.com с текст - "искам да се включа в събитието ти за зимното слънцестоене" и каквото още ти се иска да напишеш или попиташ.

Защо е важен този ден за мен?

На този ден са ми се случвали плашещи неща. Тази година за пръв път в мен се появи импулсът да внеса моята осъзнатост в движението на земята, на луната, в циклите на природата. Тези движения дирижират цялата ни човешка реалност, а ние сме доста откъснати от тях, забравили сме да ги забелязваме, да ги отчитаме, а какво остава за почитането. Сякаш са външни и нямат отношение към личния ни живот, нали – Земята се върти около Слънцето, Луната се върти около Земята, небесните тела си въртят своя танц, това мен какво ме засяга? Благодарение на работата на хора, които ме вдъхновиха, започнах да наблюдавам как ме засягат лунните цикли – пълнолуние и новолуние, отдавна имам  интерес към астрологията и знам, че всяко движение горе има своето съответствие долу. Всяко нещо в нашия живот на външен план има свой корен във вътрешния ни психически живот. 

Моментът на зимното слънцестоене отбелязва най-дългата нощ в годината и от този ден до лятното слънцестоене светлината расте. Всяка култура има своите ритуали, обичаи и традиции за почитане на зимното слънцестоене. 

Аз искам да отдам почит и внимание на този момент, защото вътре в човека природата на психиката също има своето зимно слънцестоене. И колкото по-осъзнато е то, толкова повече сме в синхрон с движенията на живота, а не негови жертви. Осъзнатото и силно вътрешно намерение, което вграждаме в мислите, действията си и посоката си, е акт на наистина свободната воля на човека и може да преобрази живота ни с наше активно участие. Сега е моментът за това намерение. 

Какво ще правим на 21.12.2019 в 22:30 вечерта?

Ще застанем пред екраните си в момент на спокойно уединение. С подкрепата на стабилен интернет и инсталирано приложение Zoom, работещи камера и микрофон, ще влезем в общо витуално пространство.

Първите минути ще си поговорим - за циклите, за мотивите ни, за времето, за техниката - докато се съберем. Призовавам към точност. Може да акивираш линка веднага щом го получиш, за да ти се инстралира приложението, само следвай инструкциите, и ще технически подготвен/а за срещата ни.

После, след като сме се убедили, че няма да сме сами в самотата си, ще изключим камерите и микрофоните си и ще остана на показ само аз, за да водя настройката така, както ми се удаде, както бих искала да преживея момента и да създам пространството да го преживееш за себе си.


Вземи си пособия за писане, ако ти се прииска да си запишеш нещо.

Настройката

Както тъмнината в този момент е най-много, така ще позволим на вътрешната ни тъмнина да бъде в нас, да бъдем в нея без да се боим и борим.
Ще я приветстваме и приемем, ще ѝ позволим да ни предаде своето послание.
Да си дадем сметка докъде сме стигнали в живота си и накъде искаме да продължим.
Какво в себе си сме потиснали по пътя си и какво вече искаме да освободим.
Ще задавам въпроси за размисъл, за свързване с отговорите на вътрешно ниво.
Ще изследваме тези вътрешни измерения в тишина и спокойствие, докато стигнем до ясното намерение за новата посока на живота ни през предстоящия едногодишен цикъл.
Ще активираме въображението си и ще очертаем ясната визия на онова, което искаме да постигнем, за да се свържем с него.
Ще бъде едно концентрирано и обърнато навътре разсъждение. Защото в предстоящата година е важно да приложим волята си, да действаме с дисциплина и последователност в посоката на нашето намерение. Необходимо да е приложим на практика всичко онова, в което дълбоко вярваме. Посрещайки светлината на новото слънце на 22 декември и ние ще бъдем новородени в своя път, новоосъзнати, една идея по-свързани с природните цикли на нашата психика.

Повече информация и вдъхновение за предстоящите небесни тенденции в 2020 година: 

Очаквай събития за пролетното равноденствие, за лятното слънцестоене, есенното равноденствие и следващото зимно слънцестоене.
Възможно е да обявя и общи срещи за някои новолуния и пълнолуния или други значими моменти. Ако искаш да не изпуснеш - пиши ми мейл на sazvuchie@gmail.com , за да те информирам своевременно.

Най-доброто тепърва предстои 🙂